Úvod > Služby > Tiskárna > Dokončující zpracování

Dokončující zpracování

Dokončující zpracování, nebo také knihařské zpracování, je úprava vytištěných archů do konečné podoby výrobku. Jedná se například o povrchovou úpravu lakem nebo laminem. Dále skládání na požadovaný formát, šití nebo lepení vazby, a mnoho dalších úprav. Veškeré dokončující zpracování provádíme také samostatně z tiskových archů dodaných zákazníkem.

Dokončující zpracování tiskovin

• Falcování – skládání papíru na výsledný formát výrobku
  • Bigování – vytlačení drážky v papíru, aby následkem ohybu nedocházelo k jeho popraskání, používá se u vyšších gramáží papíru
  • Číslování – vhodné při výrobě vstupenek, dodacích listů, faktur, a všude tam, kde je třeba vytvořit předtištěnou číselnou řadu
  • Perforace – jemné proděrování papíru pro snadné odtržení, například u vstupenek, stravenek nebo bloků
  • Lamino – folie nanesená na povrch papíru chrání výrobek před mechanickým poškozením a vlhkostí, nabízíme lamino matné a lesklé
  • Lak – tenká vrstva laku nanesená na povrch tiskoviny chrání barvy proti otěru, je to technologie vhodná pro ofsetový tisk, u tisku digitálního se lak nepoužívá
  • Parciální lak – speciální vrstva velmi lesklého laku, určená k ozvláštnění nebo zvýraznění některých částí tiskovin (např. logo, nadpis, fotografie)
  • Vazba V1 – vazba šitá ve hřbetu pomocí kovových spon, tzv. sešitová vazba, vhodná pro menší množství listů
  • Vazba V2 – vazba s lepeným hřbetem, nejčastěji používaná pro katalogy a brožury, vhodná pro větší množství listů
  • Vazba V8 – knižní vazba
  • Kroužková vazba – spojení listů papíru pomocí kovové spirály, nejčastěji se používá pro vazbu kalendářů, bloků, nebo prezentací ale i jiných tiskovin

O nás

Naše společnost BFHM je český výrobce plastových oken a dveří, fotorámů a euroklipů a také poskytujeme služby v oboru tisku a kartonáže. Naším krédem je vstřícný přístup k zákazníkům, spolehlivost a především kvalita. Ať se jedná o výrobu plastových oken z profilů Gealan, nebo výrobu obrazových rámů dřevěných, plastových a hliníkových, nebo polygrafické produkty od vizitek přes plakáty až po katalogy, vyhovíme požadavkům každého zákazníka.

Poptávka